Leveranser inom stan sker med cykelbud – kan det bli bättre?

Nu kan umeåbor och företag få hållbara blommor hemlevererade varje vecka. Vi på Linné och Grankvist har ett unikt samarbete med cykelåkeriet MOVEBYBiKE där allt levereras med lastcykel. Linné och Grankvist är en annorlunda blomsterhandel, som jobbar med hållbarhet över hela linjen.
– Vi väljer närproducerat, miljömärkt och rättvisemärkt när det går och har därför främst växter som är i säsong. Vi jobbar hantverksmässigt med omsorg om detaljerna säger floristen Carolina Linné som driver företaget tillsammans med Daniel Grankvist, som är trädgårdsmästare.

Carolina Linné och Daniel Grankvist driver tillsammans den hållbara blomsterhandeln Linné och Grankvist

– Vi undviker t ex plastkrukor och andra plasttillbehör säger Daniel Grankvist. Vi komposterar, sopsorterar, återanvänder vattnet i butiken. Allt för att helheten ska vara så hållbar som möjligt. MOVEBYBiKE erbjuder miljövänliga bud och transporter med el-assisterad lastcykel i flera svenska storstäder.
Sedan starten i Umeå i höstas har MOVEBYBiKEs gröna lastcykel blivit en vanlig syn i Umeås stadsmiljö.
– Lastcyklar är perfekta för stadstransporter, både för företag och enskilda. Tysta, snabba, smidiga och 100% avgasfria – det blir inte miljövänligare än såhär, säger Owen Laws, som driver MOVEBYBiKE Umeå.
– Vi blev jätteglada när MOVEBYBiKE startade upp i Umeå och hörde av oss på en gång. Alla våra blomsterbud körs nu ut med MOVEBYBiKE och vi tittar över våra övriga transporter, t ex planthämtningar säger Carolina Linné stolt.
Nu håller vi på att utöka vår unika samarbete till att omfatta möjlighet att inom tätorten prenumerera på veckoblommor och få de hemkörda med MOVEBYBiKE. Erbjudandet gäller året om och naturligtvis även för företag.
– Detta är en unik tjänst för Sverige säger en upprymd Owen Laws. Det finns inte så många blomsterhandlare med så omfattande hållbarhetsambitioner. Ingen annan kör ut med lastcykel. Vi sätter Umeå på hållbarhetskartan.