Linné och Grankvist är en annorlunda blomsterhandel som jobbar med hållbara blommor. Vi jobbar hantverksmässigt med omsorg om detaljerna. 

Hos oss får du kunskap om och erfarenhet av blommor och trädgård, kombinerat med idéer från konst och hantverk. Det gör oss annorlunda, helt enkelt.

Om Linné

Jag som driver Linné och Grankvist heter Carolina Linné, Jag är utbildad florist, och förutom det har jag sex års konstnärlig utbildning inom keramik, bland annat från Nyckelviksskolan, Capellagården och Camberwell College of Arts.

Vår historia

Foto på Daniel Grankvist och Carolina Linné
Grankvist och Linné. Foto Yurika Palmqvist.

Jag startade företaget 2015 tillsammans med Daniel Grankvist, som är trädgårdsmästare utbildad vid Göteborgs universitet. Snabbt etablerade vi oss som en nytänkande och annorlunda blomsterhandel med fokus på hantverksmässighet och hållbarhet.

Redan då fanns vi inne på Väven, och drygt ett år senare öppnade vi en till butik på Sveagatan 7. Det är sedan pandemin vår huvudbutik, och i den vevan konverterade vi butiken på Väven till självbetjäning.

Hösten 2022 drog Daniel vidare på nya äventyr men finns fortfarande i periferin och odlar bland annat de dahlior vi har i butiken på sensommaren. Tillsammans med duktiga människor fortsätter jag driva och utveckla Linné och Grankvist till att fortsätta vara en av Umeås ledande blomsterhandlare.